Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho
Tento recept na gazpacho a více jak 100 dalších zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho. Prohlédnout i zakoupit si ji můžete na www.pavelberky.com

doba přípravy: 20 minut
náročnost: 1
počet porcí: 4
veganské jídlo
SUROVINY:

● 1 ks salátové okurky
● 150 g čerstvých špenátových listů
● 30 g čerstvého koriandru
● ½ žlutého melounu
● 1 ks limetky
● 1 ks chilli papričky
● olivový olej
● redukce z balzamikového octa
● sůl
● pepř
POSTUP:
1/ Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
2/ Do blenderu dejte okurku, meloun, špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence.
3/ Hotovou polévku ještě propasírujte přes cedník. Nakonec dochuťte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou a případně ještě dosolte.
SERVÍROVÁNÍ: Gazpacho pokapejte dobrým olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa. Tuto polévku si nejlépe vychutnáte, když je pořádně vychlazená, proto můžete do talíře přihodit i kostku ledu, která bude polévku stále průběžně ochlazovat.