Olivové spirálky z česnekového těsta k večernímu posezení | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Olivové spirálky z česnekového těsta k večernímu posezení

17. 8. 2021

Pozvali jste si na večer návštěvu a přemýšlíte o slaném ohoštění k vínu. Vyzkoušejte spirálky.

Ingredience:

300 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka

1 ČL cukru

špetka soli

20 g droždí

1 ČL prášku do pečiva

100 ml mléka

100 ml teplá voda

2 PL olivového oleje

4 stroužky česneku

Postup:

Nejprve si smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Poté promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej a prolisovaný česnek s připraveným kváskem. Poté přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme moukou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Po hodině posypeme moukou a ručně vypracujeme pevné těsto. Vyválíme tenký váleček a omotáme kolem špejle, na kterou jsme si střídavě napíchali černou a zelenou olivu. Vytvořené spirálky potřeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 200 °C dozlatova. Servírujeme s česnekovým dipem nebo jen tak.

TIP Pernerky: Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji a poté namáčet v bazalkovém pestu.

Pusťte se do pečení s pohankovou celozrnnou moukou Pernerka. Díky pečlivému namletí nahladko se vám s ní bude pracovat stejně dobře jako s běžnou pšeničnou moukou.

www.pernerka.cz


publikováno: 17. 8. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: pečení

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+