Připravte si jogurtové dipy na letní grilovačku
Jogurtové dipy znásobí chuť grilovaných mas i uzenin a nejsou časově vůbec náročné. Mlékárna Valašské Meziříčí pro nadcházející letní teplé dny přináší několik tipů na využití svých lahodných smetanových jogurtů či kysaných výrobků. Dají se konzumovat i jako samotná příloha anebo osvěžující nápoj. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Dip Sušená rajčata a ořechy
Ingredience: 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivami (může být bez oliv), hrst vlašských ořechů, 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu). sůl, pepř
Postup:
Všechny ingredience smícháme v mixéru a rozmixujeme do hladka. Tímto získáme jemný dip. Pokud máte radši dip s kousky ingrediencí, tak můžete sušená rajčata nakrájet a ořechy nasekat. Nakrájené kousky poté vmícháme do jogurtu. Vytvoří tak zajímavou strukturu. Dip dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.
Dip Bylinky (bazalka)
Ingredience: 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu), 2,5 lžíce nasekané bazalky, stroužek česneku, čajová lžička citrónové šťávy, sůl, pepř
Postup:
Čerstvou bazalku nasekáme a dáme do jogurtu. Do jogurtu dále vymačkáme stroužek česneku s šťávu z citrónu a dochutíme solí a pepřem. Dip necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.
Dip Mango&chilli
Ingredience: 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu), 1 červená chilli paprička (dle chuti), 1/4 zralého manga, sůl, pepř
Postup:
Oloupané mango, chilli (dle chuti) a jogurt dáme do mixéru. Ingredience rozmixujeme do hladkého dipu. Dochutíme solí, pepřem a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici, aby se nám chutě spojily.