Připravte si jogurtové dipy na letní grilovačku | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Připravte si jogurtové dipy na letní grilovačku

13. 7. 2023

Jogurtové dipy znásobí chuť grilovaných mas i uzenin a nejsou časově vůbec náročné. Mlékárna Valašské Meziříčí pro nadcházející letní teplé dny přináší několik tipů na využití svých lahodných smetanových jogurtů či kysaných výrobků. Dají se konzumovat i jako samotná příloha anebo osvěžující nápoj. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Dip Sušená rajčata a ořechy

Ingredience: 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivami (může být bez oliv), hrst vlašských ořechů, 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu). sůl, pepř

Postup:

Všechny ingredience smícháme v mixéru a rozmixujeme do hladka. Tímto získáme jemný dip. Pokud máte radši dip s kousky ingrediencí, tak můžete sušená rajčata nakrájet a ořechy nasekat. Nakrájené kousky poté vmícháme do jogurtu. Vytvoří tak zajímavou strukturu. Dip dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.

Dip Bylinky (bazalka)

Ingredience: 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu), 2,5 lžíce nasekané bazalky, stroužek česneku, čajová lžička citrónové šťávy, sůl, pepř

Postup:

Čerstvou bazalku nasekáme a dáme do jogurtu. Do jogurtu dále vymačkáme stroužek česneku s šťávu z citrónu a dochutíme solí a pepřem. Dip necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.

Dip Mango&chilli

Ingredience: 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu), 1 červená chilli paprička (dle chuti), 1/4 zralého manga, sůl, pepř

Postup:

Oloupané mango, chilli (dle chuti) a jogurt dáme do mixéru. Ingredience rozmixujeme do hladkého dipu. Dochutíme solí, pepřem a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici, aby se nám chutě spojily.


publikováno: 13. 7. 2023, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: grilování

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+