PRŮVODCE NEJLEPŠÍMI VÍNY ČESKÉ REPUBLIKY 2016–2017 | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

PRŮVODCE NEJLEPŠÍMI VÍNY ČESKÉ REPUBLIKY 2016–2017

16. 11. 2016

Redakce a vydavatelství časopisu WINE & Degustation přichází již potřetí s originální publikací „Průvodce nejlepšími víny České republiky “. Kniha je cenným zdrojem nejaktuálnějších informací z tuzemské vinařské scény pro všechny milovníky vína a nezbytným pomocníkem pro profesionály v oboru.

Podle respektovaných odborníků

V čele tohoto osobitého projektu stojí respektovaný autorský tým ve složení Michal Šetka, Ivo Dvořák, Jakub Přibyl, Roman Novotný a Richard Süss. Každé vinařství je přehledně a srozumitelně představeno na jedné tiskové straně včetně nezávislého dlouhodobého hodnocení vinařství a jejich aktuálních nejlepších vín. Publikace je také zdrojem užitečných informací o vinařství v ČR, vinařských oblastech, vinařských spolcích, VOC, možnostech vinařské turistiky a aktuálním dění na domácí vinařské scéně. Veškeré informace v knize jsou doplněny o novinky. „Průvodce“ vychází v českém i anglickém jazyce.

Způsob výběru a hodnocení vín je ojedinělý

Na rozdíl od klasických soutěží vín jsou veškerá zařazovaná vína degustována každým z autorů, převážná většina vín v průběhu posledních šesti měsíců několikrát a při různých příležitostech. Tím se maximálním možným způsobem odstraní případné chyby a nepřesnosti v hodnocení.

Na jaře a počátkem léta pak vyrazil autorský tým do vinařských oblastí, aby během několika týdnů finálních degustací několika tisíců vzorků z aktuální produkce na trhu vybral ta nejlepší vína od jednotlivých vinařů.

Rok 2015 byl pro tuzemské vinaře příznivý, kvalita hodnocených vzorků tak byla velmi dobrá. Do letošního vydání „Průvodce nejlepšími víny České republiky 2016–2017“ se letos dostalo 154 vinařů a vinařských firem a 865 vín.

  • Průvodce nejlepšími víny České republiky pro období 2016–2017 si můžete zakoupit za 249 Kč v e-shopu na www.w-d.cz nebo u vybraných knihkupců.

publikováno: 16. 11. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, víno

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+