Rama uvádí na trh novinku zcela bez palmového oleje | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Rama uvádí na trh novinku zcela bez palmového oleje

8. 10. 2018

Vyrobená z kvalitního řepkového oleje s olejem z máslovníku a kokosovým olejem přichází novinka Rama Jednoduše rostlinná bez palmového oleje. Ideální jako součást pestré vyvážené stravy při zdravém životním stylu. Vhodná pro zdravé a vyvážené snídaně, svačiny i pestré večeře.

Z řepkového oleje

Značka Rama se rozhodla vyjít vstříc i těm, kdo dávají přednost potravinám bez palmového oleje, a uvedla na trh produkt Rama Jednoduše rostlinná bez palmového oleje. „Filozofií značky Rama je trvalá záruka vysoké kvality produktu ve prospěch spotřebitele. Průběžně pracujeme na tom, abychom značku udržovali aktuální a abychom vyhověli potřebám spotřebitelů. Chtěli jsme jim vyjít vstříc a poskytnout větší výběr,” říká Nikol Frantová, brand manažerka pro značku Rama CZ/SK.

100% rostlinný tuk Rama se vyrábí z řepkového oleje získaného z kvalitních řepkových semen. Aby tento olej získal jemnou texturu ideální k mazání, jsou zapotřebí pevné tuky, a to buď ve formě palmového oleje, nebo – jako v novém složení produktu Rama Jednoduše rostlinná bez palmového oleje – ve formě oleje z máslovníku, známého též jako bambucké máslo, a kokosového oleje.

Olej z máslovníku

Olej z máslovníku je všestranný rostlinný tuk, který je vhodný na vaření i smažení. Obsahuje mimo jiné zdraví prospěšné omega-3 či omega-6 mastné nenasycené kyseliny. Stromy máslovníku, z jejichž plodů se olej získává, rostou v africké divočině – v polosuchých oblastech subsaharského regionu. Plody se obvykle sbírají ručně a z jejich plodů se získává rostlinný olej. Sběr plodů představuje zdroj příjmů pro místní komunity a jejich rodiny ve venkovských oblastech. Olej z máslovníku použitý v Ramě je tedy udržitelným produktem. Nová Rama je také vhodná pro vegany jako 100% rostlinná alternativa másla.

www.mojerama.cz

www.vseomarga­rinech.cz


publikováno: 8. 10. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, tuky

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+