Skvělé pomazánky na domácí chléb | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Skvělé pomazánky na domácí chléb

1. 11. 2023

Přemýšlíte, jakou udělat pro děti večeři, nebo svačinu do školy? Vyzkoušejte 3 recepty na pomazánky, které se skvěle hodí na doma upečený chleba. Jistě vše hravě zvládnete.

Tuňáková pomazánka

Ingredience:

● 1 plechovka tuňáka ve slunečnicovém oleji

● černé olivy (dle chuti) nakrájené na půlky

● nadrobno nakrájená menší cibule

● 1 ČJ plnotučné hořčice

● 1 ČJ jemného kečupu

● 2 ČJ majonézy

● sůl, pepř

● pár kapek citronové šťávy

Postup:

● Do misky přendáme tuňáka, najemno nakrájenou cibulku, olivy, hořčici, kečup, majonézu a pořádně promícháme.

● Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Domácí čerstvý sýr

Ingredience:

● 500 g tučného jogurtu (10%)

● 200 g smetany ke šlehání

● 1 ČJ soli

● plátýnko

Postup:

  1. Slunečnicový chléb upečte podle návodu na obale.
  2. V míse smíchejte jogurt se šlehačkou a solí.
  3. Přichystejte si hlubší mísu, sítko (například na těstoviny) a plátýnko.
  4. Plátýnko rozprostřete do síta a to vložte do mísy. Mezi sítem dnem u mísy musí být cca 1 cm prostoru.
  5. Na plátýnko nalijte vzniklou směs ze smetany a jogurtu. Nechte přes noc odkapat v lednici.
  6. Z plátýnka vyklopte na talíř již hotový sýr.

Celerová pomazánka

Ingredience:

● 2 středně velké mrkve

● ½ středně velkého celeru

● 2 lžíce pomazánkového másla

● 2 lžíce majonézy

● sůl, pepř

Postup:

  1. Celer a mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme pomazánkové máslo, majonézu a pořádně promícháme.
  3. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Vlastní domácí chléb od Pernerky

Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli. Směs, z níž dokáže chléb upéct kdokoli a zároveň je vyrobena pouze z mouky Pernerka, kvásku, droždí a spektra semínek, je vhodná pro všechny pekařské začátečníky, ty, co se bojí pustit se do chleba i ostřílené pekaře, kteří si někdy chtějí přípravu vlastního pečiva zjednodušit bez kompromisu na vysoké kvalitě. Vybírejte mezi žitnopšeničným, slunečnicovým a vícezrnným chlebem. Směsi jsou k dostání v řetězcích s potravinami a také na eshop.pernerka.cz.

Jak upéct skvělý chleba

Pečení chleba z chlebové směsi Chléb Pernerka je snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat vykynout alespoň 30 minut a dát péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 45–60 minut. Po vytažení z trouby budete mít krásně voňavý chléb s křupavou kůrkou a vláčnou střídou. Chléb Pernerka si můžete upéct také v domácí pekárně, do které nalijete 380 ml vlažné vody, vysypete obsah sáčku a zvolíte program „Základní“ s délkou trvání 3 hodiny a více.


publikováno: 1. 11. 2023, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: pečivo, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+