Skvělé pomazánky na domácí chléb
Přemýšlíte, jakou udělat pro děti večeři, nebo svačinu do školy? Vyzkoušejte 3 recepty na pomazánky, které se skvěle hodí na doma upečený chleba. Jistě vše hravě zvládnete.

Tuňáková pomazánka
Ingredience:
● 1 plechovka tuňáka ve slunečnicovém oleji
● černé olivy (dle chuti) nakrájené na půlky
● nadrobno nakrájená menší cibule
● 1 ČJ plnotučné hořčice
● 1 ČJ jemného kečupu
● 2 ČJ majonézy
● sůl, pepř
● pár kapek citronové šťávy
Postup:
● Do misky přendáme tuňáka, najemno nakrájenou cibulku, olivy, hořčici, kečup, majonézu a pořádně promícháme.
● Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Domácí čerstvý sýr
Ingredience:
● 500 g tučného jogurtu (10%)
● 200 g smetany ke šlehání
● 1 ČJ soli
● plátýnko
Postup:
- Slunečnicový chléb upečte podle návodu na obale.
- V míse smíchejte jogurt se šlehačkou a solí.
- Přichystejte si hlubší mísu, sítko (například na těstoviny) a plátýnko.
- Plátýnko rozprostřete do síta a to vložte do mísy. Mezi sítem dnem u mísy musí být cca 1 cm prostoru.
- Na plátýnko nalijte vzniklou směs ze smetany a jogurtu. Nechte přes noc odkapat v lednici.
- Z plátýnka vyklopte na talíř již hotový sýr.

Celerová pomazánka
Ingredience:
● 2 středně velké mrkve
● ½ středně velkého celeru
● 2 lžíce pomazánkového másla
● 2 lžíce majonézy
● sůl, pepř
Postup:
- Celer a mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme pomazánkové máslo, majonézu a pořádně promícháme.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Vlastní domácí chléb od Pernerky
Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli. Směs, z níž dokáže chléb upéct kdokoli a zároveň je vyrobena pouze z mouky Pernerka, kvásku, droždí a spektra semínek, je vhodná pro všechny pekařské začátečníky, ty, co se bojí pustit se do chleba i ostřílené pekaře, kteří si někdy chtějí přípravu vlastního pečiva zjednodušit bez kompromisu na vysoké kvalitě. Vybírejte mezi žitnopšeničným, slunečnicovým a vícezrnným chlebem. Směsi jsou k dostání v řetězcích s potravinami a také na eshop.pernerka.cz.
Jak upéct skvělý chleba
Pečení chleba z chlebové směsi Chléb Pernerka je snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat vykynout alespoň 30 minut a dát péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 45–60 minut. Po vytažení z trouby budete mít krásně voňavý chléb s křupavou kůrkou a vláčnou střídou. Chléb Pernerka si můžete upéct také v domácí pekárně, do které nalijete 380 ml vlažné vody, vysypete obsah sáčku a zvolíte program „Základní“ s délkou trvání 3 hodiny a více.