Tuňákový steak s chřestem, holandskou omáčkou a vínem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Tuňákový steak s chřestem, holandskou omáčkou a vínem

14. 5. 2021

Využijte naplno období sklizně chřestu a vyzkoušejte recept s tuňákem, který vytvořila Bohyně kuchyně, Elly. Opravdu si pochutáte.

Suroviny: 4 steaky z tuňáka, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, svazek zeleného chřestu (cca 500 g), kousek másla

na holandskou omáčku: 3 žloutky, 2 lžíce bílého vína Veltlínské zelené (Vinselekt Michlovský), 1 lžička hořčice, špetka soli, špetka bílého pepře, 100 g rozpuštěného a lehce prochladlého másla

Postup:

Každý steak z tuňáka jen osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev ho dejte minutu z každé strany.

Chřest zbavte oschlých a tvrdých konců a lehce opečte na kousku másla. Opět jen sůl a bílý pepř.

Holandská omáčka Do misky nad vodní lázeň dejte 3 žloutky a 2 lžíce bílého vína. Šlehejte metličkou, voda v hrnci nesmí vařit! Jinak se vám žloutky srazí. Přidejte vrchovatou lžičku hořčice. Ochuťte špetkou soli a bílého pepře. Až směs zhoustne, malým pramínkem do ní, za stálého šlehání, přilévejte rozpuštěné máslo. Vyšlehejte krásnou omáčku.Tou přelijte chřest. Ideální příloha? Vařené brambory.

Recept vytvořila Bohyně kuchyně, Elly, www.bohynekuchyne.cz!

  • Podávejte s vychlazeným bílým vínem Vinselekt Michlovský Veltlínské zelené, Latitude 49, kabinetní víno. Toto víno získalo stříbrnou medaili v Národní soutěži vín 2021. Svěžest lučních květin a jemnost mléčné zralosti lískových oříšků doplňují líbivé kyseliny a originální odrůdová kořenitost moravských veltlínů.Dopo­ručujeme K těstovinovým salátům, krůtím steakům, pečeným rybám a sýrům typu Ementál.

Obsah: 0,75l, cena 133 Kč, www.michlovsky.com

Zakoupíte na www.michlovsky.com


publikováno: 14. 5. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: ryby, vaříme, večeře, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+