Upečte si ořechový chlebík | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Upečte si ořechový chlebík

3. 2. 2022

Je všeobecně známo, že ořechy obsahují důležité minerály, spoustu bílkovin a jejich chuť k podzimu neodmyslitelně patří. Můžete je zapéct do vláčného chlebíku, kterému dodají podzimní nádech a který je opravdu jednoduchý a hotový raz dva.

Ingredience:

na menší chlebovou formu

  • 3 vejce
  • 250 g hladké a celozrnné špaldové mouky Babiččina volba v poměru 1 : 1
  • 100 g mletých lískových oříšků nebo ořechové mouky
  • 30 g celých lískových oříšků
  • 125 ml plnotučného vlažného mléka
  • 2 lžičky prášku do perníku
  • 80 g krupicového cukru
  • 150 g másla + na vymazání formy

Postup:

Začněte tím, že necháte nahřívat troubu na 180 °C. Formu na chleba nebo menší pekáček důkladně vymažte máslem.

Ušlehejte sníh z bílků a dejte stranou. V robotu nebo velké míse ušlehejte žloutky s cukrem a máslem. Poté postupně přidávejte ostatní ingredience a nakonec do hladkého těsta jemně zapracujte bílky.

Těsto stáhněte do formy a pečte 50 minut. Kontrolujte špejlí a v případě potřeby ještě dopečte. Nechte zcela vychladnout, než začnete krájet.


publikováno: 3. 2. 2022, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, pečení, pečivo

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+