Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu
Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec po Velikonocích, pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského ze Spa hotelu Lanterna. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.

„Jestliže chcete využít větší množství vajec uvařených natvrdo, vyzkoušejte jednoduchý recept na vajíčkový salát, který díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy,“ doporučuje Tomáš Kunovský, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Suroviny pro 4 osoby:
8 vajec uvařených natvrdo
250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)
10 ks ředkviček
20 ks zelených oliv
3 snítky kopru
2 zelené jarní cibulky
šťáva z ½ citronu
bílý pepř
sůl
4 ks pita chleba
Postup:
- Vajíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme je s jogurtem.
- Přidáme nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
- Osolíme, okořeníme bílým pepřem, jemně dochutíme citronovou šťávou a promícháme.
- Hotovým vajíčkovým salátem naplníme pita chleby.
Tip šéfkuchaře Tomáše Kunovského: Pokud nemáme k dispozici pita chléb, můžeme salát servírovat také na chlebu či bagetě.
Zdroj a foto: www.valachy.cz