Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

6. 4. 2021

Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec po Velikonocích, pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského ze Spa hotelu Lanterna. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.

„Jestliže chcete využít větší množství vajec uvařených natvrdo, vyzkoušejte jednoduchý recept na vajíčkový salát, který díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy,“ doporučuje Tomáš Kunovský, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Suroviny pro 4 osoby:

8 vajec uvařených natvrdo

250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)

10 ks ředkviček

20 ks zelených oliv

3 snítky kopru

2 zelené jarní cibulky

šťáva z ½ citronu

bílý pepř

sůl

4 ks pita chleba

Postup:

  1. Vajíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme je s jogurtem.
  2. Přidáme nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
  3. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, jemně dochutíme citronovou šťávou a promícháme.
  4. Hotovým vajíčkovým salátem naplníme pita chleby.

Tip šéfkuchaře Tomáše Kunovského: Pokud nemáme k dispozici pita chléb, můžeme salát servírovat také na chlebu či bagetě.

Zdroj a foto: www.valachy.cz


publikováno: 6. 4. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: vejce, Velikonoce

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+