Vánoční marokánky polité čokoládou | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Vánoční marokánky polité čokoládou

17. 12. 2021

Už máte napečené rohlíčky, pracny i linecké a přemýšlíte, že letos přidáte nový druh cukroví? Zkuste vynikající marokánky.

Ingredience:

• 120 g jemných ovesných vloček Bonavita

• 200 ml mléka

• 40 g másla

• 100 g medu

• 50 g sušených švestek

• 50 g sušených meruněk

• 20 g sušených datlí

• 30 g mandlí

• 20 g lískových oříšků

• vysokoprocentní čokoláda

Postup:

Nejprve si na pánvi rozpusťte mléko, máslo a med. Na druhé pánvi orestujte nasucho vločky společně s nasekanými oříšky. Nakrájejte na malé kousky švestky, datle a meruňky a přidejte je k tekuté směsi na pánvi. Vše důkladně promíchejte. Nyní přidejte vločky s oříšky. Znovu promíchejte a odstavte. Nechte 5 minut vychladnout. Pak začněte tvořit marokánky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 170 stupních asi 20 minut. Než se marokánky upečou, rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu, kterou pak jednotlivé marokánky polijete.


publikováno: 17. 12. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: cukroví, Vánoce

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+