Velká japonská kuchařka v České republice! | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Velká japonská kuchařka v České republice!

6. 6. 2013

Patříte mezi milovníky japonské kuchyně a rádi byste si připravili suši a další japonské speciality doma? Pak vám nesmí uniknout první Velká japonská kuchařka z nakladatelství Fragment, kterou připravil Tomio Okamura s Mie Krejčíkovou-Okamura. Na pomoc si přizvali čtyři nejlepších japonské kuchaře, kteří působí v českých restauracích. Pod jejich vedením jistě zvládnete přípravu suši i dalších japonských specialit i vy. Při výběru jednotlivých jídel byl kladen velký důraz na dostupnost surovin, které jsou v prodeji v českých obchodech.

Přehledné obrazové postupy

Autoři se při sestavování publikace soustředili nejen na samotnou přípravu pokrmů, ale připojují také rady, jaké náčiní vybrat, představují základy vaření ryb, rýže či zeleniny v Japonsku a poukazují na to, jak správně vybírat ingredience (např. www.japafoods­.cz). Postup přípravy každého receptu je nejen přesně popsán, ale také vyobrazen na fotografiích. Čtyři japonští kuchaři, kteří pokrmy připravují, jsou skutečnými mistry svého oboru, např. část o suši je dílem sushimastera Tadayoshi Ebina, který je členem Tokio Sushi Association.

www.fragment.cz


publikováno: 6. 6. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: knihy, místní speciality, ryby, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+