Vyzkoušejte recepty s Philadelphií light | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Vyzkoušejte recepty s Philadelphií light

15. 2. 2012

Ačkoliv obsahuje krémový sýr Philadelphia light pouze dvanáct procent tuku, zachovává si krémovou konzistenci. Z tohoto jemného sýra připravíte vynikající odlehčená jídla studené i teplé kuchyně, vyzkoušejte třeba rizoto nebo kuřecí prsíčka.

Nejen do cheesecaku

„Cream cheese Philadelphia je světově oblíbený krémový sýr, který se prodává v devadesáti čtyřech zemích po celém světě. V Čechách proslul tento sýr především jako základní ingredience známého cheesecaku,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Těší nás, že v poslední době objevuje kouzlo Philadelphie stále více kuchařů a kuchařek. Tento sýr se tak dostal do povědomí široké veřejnosti i jako výtečná ingredience například do krémových omáček, polévek, dipů či dalších typů jídel. Pro inspiraci, jak lze Philadelphii využívat v teplé kuchyni, nabízíme tipy na zajímavé recepty,“ dodává Martin Kincl.

Krémové rizoto s houbami a špenátem

Počet porcí: 4

Čas na přípravu: 25 minut

Suroviny: 1 pórek nakrájený na kolečka, 1 lžíce oleje, 300 g rýže, 250 g žampionů, 1 litr zeleninového vývaru, 100 g špenátových listů, 175 g Philadelphia smetanový sýr Light

Postup:

Pórek osmahneme na rozpáleném oleji na pánvičce, přidáme rýži na rizoto a dusíme, dokud není lehce sklovitá. Přidáme 100 ml zeleninového vývaru. Zbývající vývar přidáváme po troškách tak, aby rýže plynule nabrala tekutinu. Dále vaříme až dokud nebude rýže al dente (do poloměkka). Přidáme žampióny a špenát a chvíli povaříme. Nakonec přidáme při mírné teplotě Philadelphii, kterou necháme rozpustit a poté již vychutnáváme.

Braniborské vařené brambory

Počet porcí: 4

Čas na přípravu: 30 minut

Suroviny: 1,5 kg brambor, 1 lžička kmínu, 2 červené cibule, 300 g smetanového sýru Philadelphia (Original, s bylinkami nebo light), 3 lžíce mléka, 4 lžičky olivového oleje

Postup:

Umyjeme brambory a vaříme je v osolené vodě s kmínem podle velikosti 20–30 minut. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Smetanový sýr Philadelphia promícháme s mlékem do hladka a poté přidáme nakrájenou cibuli. Pokapeme olivovým olejem dle chuti. Servírujeme s brambory.

Kuřecí pánvička Philadelphia

Počet porcí: 4

Čas na přípravu: 25 minut

Suroviny: 3 kuřecí prsíčka (cca 150 g), 1 lžíce oleje, 200 g cukrového hrášku, 3 mrkve, 1 pórek nakrájený na kolečka, 250 ml zeleninového vývaru, 175 g Philadelphie light, 1 malá bageta

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na 1 lžíci oleje, přidáme sůl a pepř. Zeleninu osmažíme na pánvi ve zbývajícím oleji, zalijeme vývarem a necháme krátce vařit. Přidáme Philadelphii a necháme rozpustit, podáváme s bagetou.


publikováno: 15. 2. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: hubnutí, lahůdky, mléko, sýr, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+