Vyzkoušejte si české kimchi ve třech příchutích | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Vyzkoušejte si české kimchi ve třech příchutích

12. 5. 2021

Zrod značky Mynappa provázelo nadšení a láska z výroby kimchi. Odběrateli byla zprvu parta kamarádů, kolegů a známých, kteří si toto kimchi oblíbili natolik, že přesvědčili jeho výrobce k založení firmy a prodávání kimchi celé republice. Tak vznikla značka a rodinná firmu Mynappa s výrobou v Liberci.

Zelí od farmářů s certifikacemi kvality produkce

Zelí, které je základem kimchi, se pěstuje na rodinné farmě v Polabí za dodržení standardů integrované produkce zeleniny (IPZ), které stanovuje Zelinářská unie Čech a Moravy a vyznačují se přijatelnými a udržitelnými metodami pěstování, nepoužíváním chemikálií, pesticidů a umělých hnojiv. Veškerá zelenina v kimchi od Mynappa pochází od farmářů s certifikacemi kvality produkce.

Kimchi je korejským národním jídlem

Kimchi je mléčně kvašený zeleninový salát, který sloužil k uchovávání zeleniny přes zimu. Stal se z něj však celosvětový fenomén, a to díky jeho nutričním kvalitám a unikátní zemité pikantní chuti. Kimchi je skvělé jako příloha ke grilování, do asijských polévek, burgerů nebo jen tak jako zdravý snack.

Variací kimchi existuje velké množství, ale nejčastěji je připravováno z nasoleného čínského zelí, zázvoru, česneku, a chilli. Mynappa nabízí kimchi ve třech variantách: Classical heat, které je doplněno chutí hrušek a jarní cibulky, extra hot s vydatnou dávkou chilli a tropical white s delikátní chutí ananasu. Mynappa kimchi si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košík.cz.

Mynappa Kimchi (cca 390 g) si můžete koupit na e-shopu Košík.cz


publikováno: 12. 5. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: místní speciality, nákupy, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+