Zatočte s podzimní únavou s MatchaTea | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Zatočte s podzimní únavou s MatchaTea

6. 10. 2015

Těžké ranní potácení z postele, nedostatek energie, ale zato dostatek podzimního splínu nám může odtranit třeba originální japonský MatchaTea. Je nabitý vitamíny a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Důvody, proč vyzkoušet tento unikátní mletý čaj, prozradili odborníci ze společnosti Čajová květina s.r.o., která je největším dodavatelem BIO MatchaTea v Česku.

Nahraďte kávu zeleným čajem MatchaTea

Pokud s tím bojujete, zapomeňte na chvíli na kávu či energetické nápoje a jiné povzbuzovače. Jde to i bez nich. Pokud to totiž budete s kávou přehánět, dostaví se naprosto opačný efekt – budete nervózní a vaše schopnost soustředění se razantně sníží. Připravte se raději na podzimní neduhy pitím tradičního čaje MatchaTea.

4 hlavní důvody, proč bychom neměli na podzim na MatchaTea zapomínat?

  1. MatchaTea se postará o zvýšení energie a výdrže

Již samurajové v dávných dobách pili MatchaTea kvůli jeho povzbuzujícím účinkům. MatchaTea obsahuje theiny a theofylin, které dodávají tělu energii postupně po dobu několika hodin. Látky pomáhají oddalovat únavu a pocit vyčerpanosti. Oproti jiným stimulantům nemají vedlejší účinky. Člověka neprovází nervozita či jiné nepříjemné stavy, které se v již tak depresivním počasí určitě nehodí. Pitím MatchaTea si člověk zajistí příjem energie až na 6 hodin.

  1. MatchaTea posílí imunitu

Právě nevlídný podzim si často pohraje s odolností organismu. Je to tradiční období chřipek, neustálých nachlazení a onemocnění dýchacích cest. Prevencí je konzumace dostatku ovoce, zeleniny, odpočinek i hygiena. Veřejně dostupné výzkumy ukázaly, že katechiny (až 60 procent tvoří EGCG – epigalokatechin galát) v MatchaTea mají antibiotické vlastnosti, které podporují celkové zdraví člověka. Mohou odvrátit vznik virových onemocnění, jako je právě chřipka či nachlazení. Jediná miska zeleného čaje poskytuje dostatečné množství draslíku, vitamínů A a C, železa, bílkovin a vápníku.

  1. MatchaTea zvedne náladu i v sychravém podzimu

Uvolněnost a dobrou náladu má na svědomí aminokyselina L-theanin. Zvyšuje totiž hladinu dopaminu a serotoninu. Látka se vyskytuje téměř výhradně jen v zelených lístcích čajovníku. Výsledkem je snížení úzkosti a podpora dobré nálady a mozkových alfa vln, které jsou znatelné ve stavu bdělosti a momentech bez námahy.

  1. MatchaTea udrží paměť a koncentraci

Přes více než tisíc let používají mniši zen buddhismu MatchaTea k meditacím i uvolnění. Aminokyselina L-theanin obsažená ve stoprocentním zeleném čaji z Japonska přirozeně zlepší duševní bdělost a soustředění a zlepšuje paměť.

Odlišnosti přípravy od klasického čaje?

Příprava čaje je odlišná od běžného sypaného čaje. Tím, že je čaj mletý, je třeba jej poctivě rozmíchat metličkou v misce nebo použít šejkr. MatchaTea lze připravit rovněž zastudena či do ovocných koktejlů nebo při vaření. Prášková podoba najde místo v zákuscích, roládách i omáčkách. Lze jej přidat do moučníků, perníku, bábovek, záleží na fantazii. I menší množství zabarví pokrm a přidá zdraví prospěšné látky. K výrobě čaje dobře poslouží MatchaTea šejkr. S ním je příprava jednodušší. Do šejkru stačí nasypat porci MatchaTea a přilít vodu. Poté pořádně protřepat. Před otevřením je důležité nejdříve odpustit páru horním víčkem. Pokouší se o vás chřipka? Připravte si horký Matcha Tea, přidejte nastrouhaný zázvor a lžičku medu.

MatchaTea Classic

Přísady: • 2 g MatchaTea • 3 dl vody • volitelně lžička medu, pár kapek limetky

Sáček MatchaTea zalijte horkou vodou o teplotě cca 65–70 stupňů Celsia a důkladně rozmíchejte. Pro přípravu za tepla je ideálním pomocníkem malý plastový šlehač mléka pro přípravu pěny. Lepší chuti docílíme přidáním medu a limetky.

Zelený čaj MatchaTea s chilli

Chilli pomáhá uvolnit ucpaný nos a hleny, zázvor má zase stejně jako zelený čaj spoustu vitaminů a minerálních látek. Vše dohromady tak vytvoří účinnou bombu na posílení imunity a ochranný štít proti různým virům.

Přísady: • 2 g MatchaTea • 2 dl horkého mandlového mléka • 1 dl horké vody • špetka chilli a špetka skořice

Horké mléko poctivě zpěníme jako při přípravě cappuccina. Vedle rozmícháme čajový prášek v horké vodě. Do vyšší sklenice přemístíme mléko a pěnu, přes niž dolijeme zelený čaj. Nakonec posypeme špetkou skořice a chilli. Podáváme se sladidlem na dochucení. Nejrychlejší a nejjednodušší příprava teplého čaje v šejkru. Do šejkru nalijte díl studené vody a dva díly horké vody. Poté pořádně protřepejte a MatchaTea prolijte přes předem napěněné mléko.

tip: MatchaTea Gastro/Harmony s množství antioxidantů a vlákniny (přes 30 %), které se v něm uchovávají díky originálnímu způsobu pěstování a zpracování.

www.matcha-tea.cz

Zdroj: MatchaTea.cz


publikováno: 6. 10. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: čaj, chřipka, imunita

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+