Zkuste nahradit bílý cukr javorovým sirupem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Zkuste nahradit bílý cukr javorovým sirupem

27. 9. 2021

Bionebio je česká firma, která se zaměřuje na kvalitní potraviny pro lidi, kterým na jídle záleží. Tomu odpovídá i jejich moto, které zní: „když chcete jíst, ne konzumovat“. Jak vypovídá název, tak nabízí řadu bio, ale i nebio kvalitních potravin, jako jsou oříšky, sušené ovoce, fair trade čokolády, bio pivo, sirupy a přírodní dochucovadla.

Mezi ně patří kvalitní 100% bio javorové sirupy původem z Kanady. Ty jsou vynikajícím pomocníkem v kuchyni, pokud hledáte způsob, jak nahradit rafinované bílé cukry. Kromě sacharózy obsahuje sirup vitamíny skupiny B, železo, vápník a další tělu prospěšné minerální látky. Javorový sirup vzniká zahuštěním šťávy z kmene javorů a jedná se o 100% přírodní produkt, který vzniká šetrným způsobem bez použití chemie. Neobsahuje žádné přidané cukry, glukózové sirupy, kukuřičný škrob, aromata ani další navíc přidané látky. Javorový sirup, který skvěle chutná na palačinkách nebo dochucuje snídaňové směsi, můžete použít v kuchyni i jako náhražku bílého cukru, a to v poměru 3 díly sirupu na 4 díly cukru.

Světlejší je jemnější a má méně intenzivní vůni i chuť

Javorový sirup podléhá známkování, a to podle chuti, barvy a vůně. Obecně se dá říct, že čím je světlejší, tím je jemnější a má méně intenzivní vůni i chuť. Tyto sirupy jsou chuťově více ceněny a jsou tím pádem i dražší. Grade A (Canada No. 1 Light) je nejsvětlejší a velmi jemný. Jedná se luxusní sirup, který neurazí i jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) má méně intenzivní chuť a je světlý, ovšem v Evropě se prakticky neprodává. Grade C (Canada No.2 Amber) má příjemnou javorovou chuť i vůni a mezi Evropany je naopak nejoblíbenější i nejrozšířenější, Grade D (Canada No. 3 Dark) je velmi tmavý sirup, který se používá k výrobě dalších produktů z javorového sirupu a není určený k přímé konzumaci.

  • Bionebio javorové sirupy si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košík.cz

publikováno: 27. 9. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, sladkosti

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+